Biljetter

Ordinarie pris:
120 kronor.

Studerande (med giltigt studentbevis):
90 kronor.

Pensionär:
90 kronor.

Grupper (minst 20 deltagare):
90 kronor/person.

Under 12 år:
Fri entré.

Öppettider

Måndag - Söndag
09.00-23.00

Midsommarafton och julafton
Stängt
© OpenStreetMap contributors
Meny Öppettider

Fotografiska Butik

Din varukorg (0)

    Total kostnad: 0,00 kr

Boka plats

Sportlovskurs 14-18 år foto grund

En grundkurs i fotografering för dig som är mellan 14 och 18 år och vill bli en bättre fotograf!

Är du mellan 14 och 18 år, intresserad av foto och känner att du vill lära dig att ta bättre bilder? Boka dig då på Fotografiskas tre-dagarskurs som ger dig en riktigt bra introduktion till fotografering.

Med hjälp av roliga övningar guidar Kamilla Kraczkowski dig genom digitalfotograferingens grunder. Du får tre dagar fyllda med rolig och nyttig kunskap som hjälper dig att utvecklas som fotograf – du lär dig allt från att hantera kamerans olika inställningar, till enklare ljussättningar med studioljus, till att arbeta med bildkomposition.

Kursen upplägg

Diskussioner om teknik, komposition och ljus varieras med praktiska fotograferings-övningar. Varje dag får du och de andra deltagarna en fotouppgift att lösa under handledning av Mia – uppgiften bygger på det ni gått igenom tidigare. Du kan välja att göra den själv eller tillsammans med någon annan.

Dag 2 och 3 börjar vi med att gå igenom gårdagens fotouppgifter och pratar om bildbedömning, konstruktiv kritik och feedback.

Material

Du som har en digital systemkamera eller digital kompaktkamera med manuella inställningar får ut mest av kursen. Ta med ett USB-minne att spara över dina bilder på, och kabel för överföring av bilder mellan kameran och datorn.

Förkunskaper

Du tycker det kul att fotografera men är inte helt klar över hur de manuella inställningarna på din kamera fungerar. Du vet lite eller inget alls om hur bländare, slutare och ISO-tal påverkar varandra.

Innehåll

  • Kameran och dess inställningar: vi går igenom digitalkamerans manuella inställningar, och tittar på hur bländare, slutare och ISO-tal fungerar och hur de påverkar varandra.
  • Bildkomposition och bildseende: här diskuterar vi vad det betyder att komponera en bild. Och vad är egentligen en bra bild?
  • Befintligt ljus och enklare studioljus: vi tittar på vilka olika typer av ljus det finns, och hur man utnyttjar det till sin fördel. Vi pratar också om hur vi kan bygga upp våra bilder med hjälp av ljuset, genom att till exempel skapa karaktär och arbeta med skuggor för att få spänning i bilderna.

Om kursledaren

Kamilla Kraczkowski är utbildad frilansfotograf med inriktning på reportage, porträtt och kultur. Hon har jobbat på flera tidningredaktioner runt om i landet och frilansat för tidningar och magasin av olika slag. Kamilla jobbar gärna med egna projekt när tiden räcker till, och har haft flera utställningar.

Vad ingår

Du har fri entré till Fotografiska i samband med kurstillfällena. I kursavgiften ingår också eftermiddagssmörgås med dryck och frukt.

Kursinformation

Välj kursstart